Jornades

Actualitat en l’àmbit de la sostenibilitat en el sector promotor constructor

SESSIÓ PRÀCTICA

Presentació del Saló de Construmat 2024

Dilluns, 4 de març de 2024

Format presencial i online

Es calcula que a Catalunya encara resten més de 4 milions de tones d’amiant. El 2030 més del 85% d’aquests materials hauran superat la seva vida útil i constituiran un problema de salut pública, laboral i mediambiental.

Aquesta preocupació es troba present en diferents plans i estratègies del Govern, com el Pla de Govern de la XIV legislatura, el Pla normatiu 2021-2023 i l’Estratègia catalana de seguretat i salut laboral 2021-2026.

La Unió Europea (UE) fixa com a objectius la retirada de l’amiant de tots els edificis públics abans del 2028 i del conjunt de la Unió el 2032. Per aquest motiu s’ha impulsat l’aprovació del Pla nacional per a l’erradicació de l’amiant a Catalunya, que es dissenya com un instrument dinàmic que desplegarà les seves accions durant el període 2023-2032.

També en el decurs de l’acte tindrà lloc una taula rodona per a valorar l’actualitat en l’àmbit de la sostenibilitat en el sector promotor constructor.

Així mateix aprofitarem la celebració de la sessió per a presentar el Saló de Construmat, que es celebrarà del 21 al 23 de maig de 2024 al Recinte Gran Via. Construmat 2024, tornarà a ser l’aparador de novetats, solucions i innovacions que transformen el sector. Els més de 15.000 visitants i les més de 400 marques de la darrera edició van superar totes les expectatives.

Descarregar programa

Documentació

Altres Jornades que s'han celebrat a l'APCE

Accedeixi a la nota resum, les fotografies i els continguts addicionals de jornades passades que s'han celebrat a l'APCE fent clic sobre la que sigui del seu interès.