Jornades

Barcelona, nous projectes urbanístics

SESSIÓ PRÀCTICA

Dimecres, 9 de juliol de 2014

El Gerent d’Habitat Urbà, Albert Civit, va explicar que actualment els projectes urbanístics per a la ciutat de Barcelona es concentren en cinc àrees estratègiques: Montjuïc, Diagonal Nord, Sagrera, Diagonal Sud i Centre ciutat.

Montjuïc contempla la connectivitat del barri de la Marina amb la resta de la ciutat; la nova zona portuària; la zona del Morrot; Can Batlló, i l’Esplanada dels Museus integrada pel Museu Nacional de Catalunya, Caixa Forum. A Diagonal Nord pretén combinar ciutat i esport a través de la remodelació dels voltants del Camp Nou, resolent a més el cas de Can Rigal (Hospitalet). La Sagrera ha de convertir-se en la porta d’Europa mitjançant l’estació ferroviària de l’alta velocitat. A més un important projecte connectarà la plaça de les Glòries amb el Nus de la Trinitat amb un espai urbanitzat de 4 km. Diagonal Sud albergarà un campus universitari dedicat a estudis de caràcter tècnic. Finalment, la zona centro està actualment en plena ebullició amb el de construcció de l’anell viari de les Glòries, aixecat amb motiu dels JJOO de 1992, i que serà substituït per nous vials i un important parc urbà.

El Director General, Juan Fernández-Aceytuno, i el Director Territorial de Catalunya, Pablo Pluvinet, de la Societat de Taxació, van presentar les conclusions del seu informe “Censo d’habitatges nous de Barcelona”, sobre l’oferta d’habitatge nou existent en 19 municipis de la província, la pròpia ciutat de Barcelona i altres 18 amb població superior als 50.000 habitants. L’estudi posa de manifest que el 88% són promocions d’habitatge lliure i el 12% de l’oferta correspon a immobles que compten amb algun tipus de protecció pública. Mollet del Vallés és el municipi amb un major percentatge d’habitatge nou sense vendre sobre el total d’habitatge acabat i oferta des de l’1 de gener de 2008, amb més d’un 70%. A l’altre costat de la balança es troba la ciutat de Barcelona el percentatge de la qual de l’estoc sense vendre queda per sota del 30%, igual que succeeix en altres vuit municipis: Vilanova i la Geltrú, Mataró, Granollers, Sabadell, Viladecans, El Prat, L’Hospitalet i Santa Coloma de Gramenet. Concretament a la ciutat de Barcelona queden 917 habitatges pendents de vendre, amb una superfície mitjà de 93 m2 i un preu mitjà de 407.000 €.

Descarregar programa de la sessió

Altres Jornades que s'han celebrat a l'APCE

Accedeixi a la nota resum, les fotografies i els continguts addicionals de jornades passades que s'han celebrat a l'APCE fent clic sobre la que sigui del seu interès.