Jornades

El compromís urbà de la planta baixa. La reactivació i transformació dels baixos en desús a les ciutats intermèdies catalanes

JORNADA HABITATGE I FUTUR

Presentació del treball de Tesina Fi de Màster becat en la ETSAB-UPC

Dijous, 1 de desembre de 2022

Format presencial i online.

El canvi d’hàbits de la societat en els últims anys ha tingut efectes en l’abandonament de les plantes baixes, especialment en aquells teixits que no formaven part de l’estructura comercial principal. Aspectes com la globalització, l’aparició de més centres comercials a la perifèria i, sobretot, el comerç en línia, han rellevat els centres urbans com espais de referència de l’activitat urbana i econòmica. Aquesta nova realitat obliga a revisar el model de planificació urbana fins ara, amb un present canviant i un futur incert.

La Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC) i l’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Catalunya (APCE) col·laboren aprofundint en les relacions científiques, tècniques i de formació amb l’objectiu de promoure la transferència tecnològica i de coneixement entre la universitat i el sector promotor i constructor a Catalunya.

Ambdues institucions també han fet efectiva la creació d’una beca per a la realització d’un Treball de Fi de Màster de l’MBArch 2021-2022, el màster universitari en Estudis Avançats en Arquitectura que s’imparteix a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) de la UPC. El treball resultant d’aquesta quarta beca serà presentat en la sessió i versa sobre l’objecte de la sessió.

Presentació Tesina

Tesina 2022

Descarregar programa

Altres Jornades que s'han celebrat a l'APCE

Accedeixi a la nota resum, les fotografies i els continguts addicionals de jornades passades que s'han celebrat a l'APCE fent clic sobre la que sigui del seu interès.