Jornades

Estat actual i tendències en l’aplicació de solucions de tecnologia immobiliària

SESSIÓ PRÀCTICA

Dijous, 11 de juliol de 2019.

L’Associació de Promotors de Catalunya (APCE) va celebrar una nova sessió de l’Aula Immobiliària, centrada en l’aplicació de les noves tecnologies i el big data en el sector. Els departaments de les empreses immobiliàries disposen d’eines basades en la tecnologia per a gestionar i prendre decisions.

La jornada va comptar amb la participació de Josep Jorge, coordinador del programa d’acceleració del BMP-PropTech, qui va analitzar l’estat actual i les tendències en l’aplicació de solucions de tecnologia immobiliària. Josep Jorge va plantejar els reptes que tenen les empreses del sector immobiliari davant el progressiu increment en la demanda de l’anomenat smart building i  la smart home, i va explicar als assistents què és el programa d’acceleració BMP-Proptech, apuntant les possibles línies de futur de la propera edició.

Durant la sessió també es va parlar dels elements claus en la implementació de sistemes i eines basades en les noves tecnologies al sector de la construcció i de la promoció. Juanma Vila, Business development director de Quonext va apropar les diferents solucions informàtiques per  a la gestió de projectes en el sector promotor i constructor, i va assegurar que la construcció sostenible “exigeix desterrar algunes tècniques tradicionals.”

D’altra banda, des de Gloval, es va analitzar l’ús del big data en el sector immobiliari: Carlos Gómez de Castro, Chief Data &Analytics Officer de la companyia, va explicar els beneficis que aporta l’aplicació del big data en la gestió immobiliària, així com va assenyalar que actualment s’inverteix un 42% en start-ups basades en intel·ligència artificial aplicada al sector.

Per últim, María josé Jiménez, directora de prescripció de Legrand, va dedicar la seva intervenció a parlar sobre els avantatges de les llars connectades, que ofereixen als clients solucions connectades, interoperabilitat, i infraestructures elèctriques i digitals sostenibles, entre d’altres aspectes. Al final de la jornada, es va celebrar un col·loqui amb la participació dels assistents.

Descarregar programa

Altres Jornades que s'han celebrat a l'APCE

Accedeixi a la nota resum, les fotografies i els continguts addicionals de jornades passades que s'han celebrat a l'APCE fent clic sobre la que sigui del seu interès.