Dijous, 9 de juny de 2016.
“El futur del màrqueting en el sector immobiliari passa inexorablement per l’ús i l’aplicació dels recursos que ens brinden les noves tecnologies de la comunicació”. Així va definir el Director General de l’Associació de Promotors de Catalunya, Marc Torrent, en el curs de la introducció i presentació de la jornada que Aula Immobiliària va dedicar a aquest tema. Va assenyalar també que a les empreses immobiliàries els quedava encara un llarg camí per recórrer en aquest aspecte i que calia entrar amb decisió seguint així la tendència apuntada per la majoria dels països de la UE.
Aquest va ser el tema triat per a aquesta sessió que va comptar amb l’aportació de representants de l’empresa Bizionar els Srs. Jaume Illan, Soci director i José Javier Quintana, Director Comercial.
I és que les noves tecnologies estan absolutament integrades en la gran majoria de les empreses de la nova economia, encara que no tant en la indústria més tradicional, com la promoció immobiliària. Els departaments comercials de les empreses immobiliàries poden emprar les eines que les noves tecnologies els brinden per crear experiències que permetin la visualització d’exteriors i interiors amb altíssim nivell de realisme i així eliminar els riscos i temors per aconseguir generar confiança en els seus clients i potenciar la decisió de compra. Actualment, les aplicacions són capaces d’implementar les noves tecnologies i mostrar-les a través de diferents dispositiusi es converteixen en una potent eina de comunicació, i en grans suports per a la comercialització.
El Sr. Quintana va precisar que vendre un projecte immobiliari, un intangible amb un alt cost d’adquisició, és vendre realitats no construïdes, i suposa resoldre amb eficàcia la comunicació d’un producte inexistent a un comprador que no té visió espacial, recordant a més que tan sols un 3% de la població la té. Va assenyalar també que el futur passa per aplicar la realitat virtual que, entre altres avantatges, permet experimentar, i per tant, crear sensacions.
Per la seva banda, el Sr. Illan va mostrar diverses aplicacions de realitat virtual fetes per diversos projectes immobiliaris en diferents localitats espanyoles aptes per smartphones, tablets i ordinadors, a més de les populars ulleres. Va indicar que tals aplicacions ajuden a reduir la incertesa que pugui tenir el possible comprador interessat assenyalant les quatre principals avantatges: realisme, poder veure-ho en qualsevol hora i lloc, afavoreix i incrementa les visites finals i, per a l’empresa, ajuda a descobrir que desitgen i esperen els clients.