Jornades

Tendències en l’aplicació de solucions de tecnologia immobiliària

JORNADA

Dimecres, 3 de juny de 2020

Sessió realitzada per Webinar.

Aquest webinar va reunir diversos representants d’empreses especialitzades en tecnologia aplicada al sector immobiliari, que van explicar les tendències i les diferents solucions a l’abast del sector promotor i constructor per a integrar les noves tecnologies en els seus projectes i processos de gestió i negoci.

Des del Barcelona Meeting Point (BMP), el coordinador del seu programa d’acceleració, Josep Jorge, va exposar els reptes tecnològics per a les empreses immobiliàries davant de la Covid-19, com ara comptar amb una bona connectivitat i infraestructura en xarxa, l’ús d’aplicacions online, així com comptar amb un bon equipament per als seus empleats i una inversió eficient en ciberseguretat. Per a Josep Jorge, les claus són la flexibilitat, connectivitat, distribució, i la sostenibilitat dins els reptes globals del sector, que apunten a noves tendències de la demanda futura enfocades actualment en el distanciament físic, la limitació en el transport col·lectiu; la gestió sanitària dels espais immobiliaris, la dispersió urbana, o la monitorització continuada de la població , entre d’altres aspectes. Per la seva banda, la directora general de Davisa, Isabel Arruebo, va presentar les soluciones informàtiques que ofereix la marca per a promotors i constructors, o el DvProject, un software que permet a les empreses una gestió més eficient dels seus projectes immobiliaris.

El Big Data i les possibilitats que ofereix al sector promotor també fou un dels temes tractats durant la sessió. Des de Tinsa, el responsable del Customer Centric Innovation de la companyia, Óscar Carbajo, va explicar com una explotació adequada de les dades, amb un bon anàlisi i estructura poden aportar un gran valor al sector promotor i constructor, ajudant a maximitzar beneficis. Establir un objectiu clar i les necessitats concretes de la companyia permetran que es pugui desenvolupar una estratègia en la que l’Smart Data aportir aquest valor afegit del tractament acurat i adient de les dades per a les finalitats que persegueix la companyia.

Per part d’Eurofred, José Lopez, Renewable Energy Technical & Marketing Manager de la marca, va centrar la seva intervenció en la sostenibilitat com una de les demandes per a les Smart Houses, i apuntà les energies renovables i el ventall de possibles solucions que ofereix el mercat actualment com una bona eina per a conjugar sostenibilitat i connectivitat. López va parlar, entre d’altres aspectes, de les passivehaus i de la aerotèrmia com a sistema energètic eficient, sostenible i confortable, a més d’apuntar també l’energia solar com a font alternativa a les fóssils. Va tancar la sessió la directora de prescripció de Legrand, Maria José Jiménez, qui va centrar la seva exposició en la gestió de les llars connectades i les solucions que ofereix la companyia. Jiménez va afirmar que de cara a 2024 s’estima que un 22% de les llars es gestionaran de manera intel·ligent anualment, i que un 20% de les llars espanyoles seran smart houses o llars connectades.

Altres Jornades que s'han celebrat a l'APCE

Accedeixi a la nota resum, les fotografies i els continguts addicionals de jornades passades que s'han celebrat a l'APCE fent clic sobre la que sigui del seu interès.