Seminaris

Eines pràctiques per al control de projectes de promoció-construcció immobiliària

SEMINARI

15, 17, 22 i 29 de setembre i l’1 i 6 d’octubre.

Durant els mesos de setembre i octubre es va dur a terme a la seu de l’Associació de Promotors de Barcelona el curs Eines pràctiques per al control de projectes de promoció construcció immobiliària”, impartit al llarg de 6 jornades pel professor Josep Lluís Gil, Arquitecte Tècnic i Project Manager.

L’objectiu del curs va ser, abans de res, aportar des de la visió pràctica les eines de gestió a l’abast de promotors i constructors per escometre els seus projectes de la forma més adequada als requeriments de cadascun. Identificar les diferències essencials entre les noves tipologies de projectes que cal afrontar és essencial per aplicar les eines adequades, més rendibles en cada cas. Al llarg de les sessions es van mostrar les eines a l’abast per realitzar una gestió del procés immobiliari de diferents tipologies, resolent casos pràctics que ajudin a exemplificar els processos d’una forma visual i pràctica, desenvolupada en les sessions pel propi alumne.

Conceptes com el predimensionat de costos, la creació de les fitxes de costos del procés immobiliari complet, càlcul de les ofertes de serveis tècnics, planificació, corbes de tresoreria, contractacions, van tenir el seu desenvolupament de forma pràctica perquè l’alumnat pogués assimilar els coneixements generals en la seva aplicació directa.

Els dotze temes del programa van ser:

 1. Introducció i desenvolupament d’un cas pràctic
 2. Els costos de la promoció segons tipologies.
 3. ptimització predimensionat de costos “valueengineering”.
 4. Honoraris tècnics, marc legal, càlcul, contractació.
 5. Costos d’empresa. Despeses generals. Indirectes.
 6. Optimització de projecte. Detecció d’errors. Paquetització.
 7. Condicionants del tipus de contractació.
 8. Procés de licitació. Comparatiu d’ofertes.
 9. Planificació tècnic econòmic del procés immobiliari.
 10. Planificació econòmiques i eines de representació.
 11. Seguiment de planificacions.
 12. Les actes d’obra i la planificació.

Descarregar programa de la sessió

Altres seminaris que s'han celebrat a l'APCE

Accedeixi a la nota resum, les fotografies i els continguts addicionals de seminaris que s'han celebrat a l'APCE fent clic sobre el que sigui del seu interès.